Home
Facebook Contact

Update revalidatie 2.0: Return to Sport!

Update revalidatie 2.0: Return to Sport! Biddinghuizen - 17 juni 2020.  Alweer één jaar geleden: op 18 juni 2019 ben ik voor een tweede keer geopereerd aan mijn voorste kruisband. Met de tweede operatie wist ik, omdat er een extra band geplaatst is voor meer versteviging van mijn knie, dat dit een herstel zou worden dat langer ging duren dan de eerste keer.

Van de vorige functionele test heb ik geleerd dat ‘effe gas terug!’ uiteindelijk in je voordeel gaat werken. En dat heb ik vandaag ook laten zien:
  • Met de hoogtesprong: vanuit stand zo hoog mogelijk springen, tot stand weer terugkomen en gedurende 3 tellen blijven staan. Met mijn niet aangedane been scoorde ik 18 cm, met mijn aangedane been … 20 cm!
  • De vertesprong: vanaf één been zover mogelijk springen en 3 tellen blijven staan. Met het niet aangedane been sprong ik 136 cm ver, met mijn aangedane been … 140 cm!
  • Bij het zijwaarts hinkelen moet je over twee lijnen hinkelen, gedurende 30 seconden, en je mag de lijnen niet aanraken. De twee lijnen liggen 30 centimeter uit elkaar. Ik scoorde 65 maal met mijn niet aangedane been en 64 met het aangedane been, met voor allebei de benen 1x een foutieve sprong. 
De uitvoering van alle sprongen was uitstekend en bij de test van mijn quadriceps en hamstrings, zowel van het niet aangedane als het aangedane been, lag mijn score onder de 10%. Een score onder de 10 % betekent dat ik de laatste fase van mijn herstel mag ingaan: ‘Return to Sport”. Yes, I did it!!!

Dat betekent dat ik met beide benen op de grond weer sport-specifieke oefeningen kan doen, zoals verbetering en training van balans, voorspelbare judo-oefeningen, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Allemaal nodig om mijn uiteindelijke doel te bereiken: terugkeren op mijn oude judoniveau.

Ondanks het coronavirus heb ik best veel kunnen revalideren/trainen, mede dankzij de steun van mijn fysiotherapeuten en trainers. En niet te vergeten mijn sponsoren en sponsorvrienden, die mij het vertrouwen blijven geven in een succesvolle revalidatie. Hartelijk dank daarvoor!
Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van die belangrijke laatste revalidatiefase.
 
Sacha.

<< Terug naar overzicht
© 2022 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat