Home
Facebook Contact

Zilver voor Sacha op de wereldkampioenschappen Sambo.

Zilver voor Sacha op de wereldkampioenschappen Sambo. Biddinghuizen - 11 november 2022.  Huidig Europees kampioene Sacha Buwalda heeft met succes deelgenomen aan de wereldkampioenschappen in Bishkek, Kirgizstan. Sacha streed in de categorie tot 59 kilogram om de wereldtitel en behaalde uiteindelijk de tweede plaats.

Sacha haar eerste tegenstander was Yana Biahanskaya uit Wit-Rusland. In de wedstrijd van 5 minuten begonnen beide atleten met aftasten wat resulteerde in een straf voor Sacha en Biahanskaya wegens passiviteit. Halverwege wist Biahanskaya een punt te scoren maar in de laatste minuut van de wedstrijd werd de voorsprong van de Wit-Russische overtroffen door Sacha die door een beenhaak 2 punten verdiende en daardoor de winst behaalde.
 
De kwartfinale werd gespeeld tegen de Spaanse Jazmin Arjona. De wedstrijd ging gelijkwaardig op maar de Spaanse wist een punt te maken. De aanval werd geopend vanuit Sacha en ook tijdens deze wedstrijd wist Sacha de voorsprong naar zich toe te trekken en uiteindelijk won ze haar wedstrijd.
 
In de halve finale stond Sacha tegenover de Kirgizische Elze Abdykadyrova. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgevoerd door Sacha en met een mooie worp werden er 4 punten toegekend aan Sacha. De Kirgizische kreeg nog twee straffen en tegen het einde van de zware wedstrijd wist Sacha nog een punt te scoren en was de finale plek vrijwel zeker gesteld.
 
De wedstrijd om de wereldtitel ging tussen Sacha en de Russische Svetlana Uvarova. Beide atleten waren goed gewaagd aan elkaar. Uiteindelijk was het Uvarova die de eerste punt toegekend kreeg. Hierop besloot Sacha in de aanval te gaan en kreeg Uvarova een straf wegens passiviteit. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden wist Sacha helaas niet terug te komen vanuit een achterstand en verloor ze de finale.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat