Home
Facebook Contact

Rome European Open 2023.

Rome European Open 2023. Biddinghuizen - 11 maart 2023.  Een stap zetten naar een andere gewichtsklasse lijkt gemakkelijker dan dat het is. Want als je judood in een gewichtsklasse dan krijg per gewonnen wedstrijden ranking punten. Met deze ranking punten wordt rekening gehouden met het plaatsen van een poule indeling.

Jarenlang gejudood in de -57 gewichtsklasse maar de laatste tijd was ik letterlijk en figuurlijk aan het vechten om in de gewichtsklasse te kunnen handhaven. Soms houd het gewoon op dus op naar de -63 kg.
 
In Rome ging het gebeuren om voor het eerst in de -63 uit te komen. Best wel nerveus om te ervaren wat het verschil is 6 kg. De eerste wedstrijd was tegen Vlada Kopnyayeva, uit Spanje. Ik voelde mij sterk dus gelijk de aanval openen. Na 16 seconden kreeg Vlada een shido maar na 40 seconden wist  zij een wazari te scoren. Koel blijven en doorgaan met aanvallen. Na 3 en halve minuut wist ik Vlada naar de grond te werken en een houdgreep te maken. Een hele mooie wedstrijd en gewonnen met ippon.
 
Mijn tweede wedstrijd was tegen Agathe Schmidt, uit Duitsland, een tegenstandster die hoog in ranking lijst staat. Maar ook deze wedstrijd koos ik voor de aanval en gedurende de wedstrijd ging dit goed. Na 4 minuten nog geen beslissing omdat de wedstrijd mooi gelijk op ging. Dus een golden score tot dat een van ons beide een beslissende punt zou maken. Na 4 minuten en 40 seconden kreeg ik een shido omdat ik buiten de ma stond. Agathe kreeg na ruim 5 minuten ook een shido wegens passiviteit. Nog steeds ging de wedstrijd gelijk op. Na ruim 6 minuten kreeg ik nog een shido ook wegens passiviteit. Ook Agathe kreeg na ruim 7 minuten nog een shido dus allebeide 2 shido’s. Uiteindelijk kwam ik na ruim 9 minuten in een houdgreep terecht en verloor de wedstrijd. Stiekem had ik op meer gehoopt maar kan zeer tevreden terug kijken op mijn wedstrijden.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat