Home
Facebook Contact

Europa Cup Senioren in Gaia, Portugal.

Europa Cup Senioren in Gaia, Portugal. Biddinghuizen - 26 augustus 2023.  Afgelopen weekend stond ik op de tatami in Portugal voor de Europa Cup Senioren, een toernooi dat bol staat van de uitdagingen en verrassingen. Dit jaar kom ik uit in een nieuwe gewichtsklasse, 63 kg, en had ik nog geen rankingpunten op mijn naam staan.


De loting voor het toernooi was dan ook behoorlijk pittig, met twee keer op rij de nummers 13 van de wereldranglijst voor senioren.
Mijn avontuur begon met een veelbelovende eerste partij tegen een getalenteerde Engelse judoka. Gelukkig verliep deze wedstrijd vrij soepel en kon ik met vertrouwen mijn weg vervolgen.
Daarna stond ik oog in oog met een geduchte Duitse tegenstander die op de 13e plek op de wereldranglijst stond. Ik wist dat ze met veel kracht zou beginnen en geleidelijk aan zou afzwakken. In de eerste anderhalve minuut moest ik hard knokken om overeind te blijven en haar energie te laten verspillen. Het harde werk loonde, en met nog slechts 20 seconden op de klok slaagde ik erin een wazari te scoren, waarmee ik de partij naar me toe trok.
De derde uitdaging was tegen een ervaren Portugees, Gomez genaamd, die al lange tijd actief is in het judocircuit. Wederom stond ik voor een stevige en sterke tegenstander. Het kostte me aanvankelijk wat tijd om mijn ritme te vinden, maar geleidelijk aan groeide mijn kracht en nam ik de controle over de wedstrijd. Opnieuw was het een kwestie van timing, en met nog 20 seconden op de klok scoorde ik een ippon en plaatste ik me voor de halve finale.
In de halve finale stond ik tegenover een andere judoka die op de 13e plek gerankt was en waarvan ik eerder in het seizoen in Rome in de golden score had verloren. Dit keer voelde ik me sterker en kon ik meer mijn eigen judo toepassen. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een prachtige uchi-mata, waarmee ik mijn tegenstander vol op haar rug wierp en me plaatste voor de felbegeerde finale.
Helaas verliep de finale niet zoals gepland. Ik hield me niet goed aan mijn strategie en werd al snel op mijn rug geworpen. Het was een bittere teleurstelling, vooral omdat het een onnodige fout was, maar zoals altijd zijn het dit soort momenten waar we uiteindelijk het meest van leren.
Al met al kijk ik tevreden terug op dit toernooi. Ik heb meerdere sterke tegenstanders verslagen met verschillende en indrukwekkende worpen. Het was een waardevolle ervaring die me alleen maar sterker zal maken voor de uitdagingen die nog komen gaan. Op naar de volgende Europa Cup!

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat