Home
Facebook Contact

Europese Sambo Kampioenschap Novi Sad, Servië.

Biddinghuizen - 9 mei 2024.  Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste Sambo wedstrijd speelde. In 2022 wist ik Europees kampioen te worden en nu gelijk weer een EK. Conditie en de vorm is goed; af en toe wat lichte blessures, maar dat mag de pret niet drukken.

De eerste wedstrijd was tegen Valeria Biruichenko uit Servië. Na een voorzichtig begin kreeg ik steeds meer grip op Valeria en kon met een mooie beenworp 2 punten scoren. Na de beenworp kreeg ik haar in een houdgreep en na 20 seconden weer 4 punten erbij. De wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld en weer een ronde verder.
De tweede wedstrijd was tegen de Duitse Leah Bauer. Brutaal de wedstrijd begonnen, wat resulteerde in een goede schouderpakking en een heupworp, goed voor 2 punten. Kort daarna vanuit dezelfde heup een worp en weer 2 punten. Om het compleet te maken, een hele mooie voetveeg, gewaardeerd met 4 punten.
In de halve finale stond ik tegenover Khrystyna Bondar uit Roemenië. Omdat je graag de finale wilt bereiken, ben je toch iets voorzichtiger, wat resulteerde in twee waarschuwingen vanwege passiviteit. Khrystyna kreeg vaak het voordeel van de twijfel, maar uiteindelijk kreeg zij ook twee waarschuwingen, waardoor de stand 1-1 was. Ik maakte een mooie schouderworp, goed voor 2 punten, maar deze werd weggewuifd door de hoofdscheidsrechter. Daarna wist ik nog een keer 2 punten te scoren, maar ook deze werden tenietgedaan. Ondanks protesten van mijn coach Michael mocht ik de wedstrijd niet winnen. Khrystyna maakte een wilde worp en kreeg daarvoor wel punten, jammer genoeg geen finale.
Na diverse bidons het plafond van de zaal te hebben laten bereiken, was het tijd om de accu op te laden voor een derde plaats. Voor de bronzen medaille nam ik het op tegen Tatsisna Matsko uit Rusland. De wedstrijd aanvallend begonnen, wat resulteerde in een mooie schouderworp, goed voor 2 punten. Gelijk nog 2 punten, omdat ik haar ook in de houdgreep had. Met een mooie voetveeg nog een keer 2 punten gescoord en daardoor een bronzen medaille gewonnen, wel met een bijsmaak. Dit hoort ook bij Sambo!
Ondanks de teleurstelling van de halve finale, ben ik trots op mijn prestaties en kijk ik uit naar de volgende uitdaging. Sambo blijft een sport vol verrassingen en leert ons om door te zetten, ongeacht de uitkomst.

<< Terug naar overzicht
© 2024 Stichting Buwalda Sport - Realisatie: Sybit | Software op Maat