Home
Facebook Contact

Danish Open 2018, Vejle, Danmark.

Danish Open 2018, Vejle, Danmark. Biddinghuizen - 10 februari 2018.  Met maar liefst 34 judoka’s van Judo Topsport Noord-Oost gingen we vrijdag naar Vejle, in Denemarken, voor het Open Deense kampioenschap. En dit allemaal onder begeleiding van de coaches Edwin, Bas, Stijn.

Zaterdag mocht ik meedoen bij de Senioren -57 kg. In totaal waren er tien deelnemers uit Schotland, Engeland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. De nummers een en twee van beide poules gingen in de halve finale strijden voor een finaleplaats. Al mijn vier wedstrijden wist ik te winnen, waardoor ik als 1e van de poule eindigde. In de halve finale stond ik tegenover Sabrina Filzmoser uit Oostenrijk, zij eindigde op een 7e plaats tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De wedstrijd ging gelijk op en ik kon goed met mijn pakking bezig zijn. Toch wist Sabrina mij op de grond in een houdgreep te krijgen, zodat zij zich plaatste voor de finale en ik 3e werd. Maar ik kijk met een tevreden blik terug op de wedstrijden bij de senioren.
Zondag het Open Deense kampioenschap, maar dan in de categorie U21 -57 kg. Ook hier waren de wedstrijden verdeeld over twee poules, met in totaal acht deelnemers. De eerste twee per poule gingen door naar de halve finale. In mijn poule plaatste ik me als 1e voor de halve finale en die was tegen Roos Deurlo, ook uit Heerenveen. We deden niet veel voor elkaar onder maar ik wist een Wa-za-ari te scoren en ging hierdoor naar de finale. Die finale was tegen Lara Cvjetko uit Kroatië; ik kan ook die wedstrijd hier natuurlijk beschrijven, maar het is leuker om hem te bekijken.